Llengua, escola i entorn: compartim experiències de dinamització

De dijous dia 28 a dissabte dia 30 d’abril s’han celebrat unes jornades dedicades a la dinamització lingüística en un moment en què la llengua es troba en situació d’emergència. S’han mostrat experiències reeixides de centres educatius de la nostra comarca: CEIPIEEM Simó Ballester, CEIP Colònia de Sant Jordi, IES Porto Cristo i IES Mossèn Alcover.

La col·laboració entre escola i entorn és essencial per a la bona salut de la llengua, tal com s’ha vist a les experiències presentades: els Glosadors de Mallorca, a través de Mateu Xurí, han exposat una experiència que duen a terme al municipi d’Alcúdia a partir de la glosa com a eina didàctica i el Servei Lingüístic de l’Ajuntament de Manacor ha mostrat totes les activitats i campanyes de dinamització de la llengua que posen en marxa des de l’Escola Municipal de Mallorquí i que també ofereixen a les escoles.

El plat fort ha estat la taula rodona amb representats de docents de primària i secundària, inspecció educativa, Ajuntament de Manacor i la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa. El debat s’ha centrat en la situació actual de la llengua a l’escola i la necessitat de disposar de recursos professionals per fer front a la pèrdua d’ús social i professional de la llengua catalana.

Les conferències impartides pels experts Montserrat Vilà, Maria Josep Carrasco i Damià Pons s’han centrat en el model lingüístic del docents, les seves actituds i la transmissió cultural i la sostenibilitat de la llengua catalana. Aquests tres dies de reflexió, anàlisi i intercanvi s’han amanit amb les paraules de l’actor Antoni Gomila i la música d’Antoni Nicolau del grup musical Ocults.

Al següent enllaç podreu consultar els materials de les jornades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>