PDF Imprimeix

tit_llarg_descrip 

Jornada d’educació emocional 

Places: 120  Durada: 9 hores      

Dijous 6 de juliol Espai 36. Carrer Major, 36. Sant Llorenç

                                                                                 

Aquesta activitat s’emmarca dins un cicle de jornades d’intercanvi de bones pràctiques docents que han organitzat els tres CEP de Mallorca anomenat Socialitzant el coneixement educatiu. Al CEP de Palma centraran l’atenció en aspectes metodològics, concretament en l’aprenentatge per projectes amb la jornada Un univers per descobrir. Els projectes de treball; al CEP d’Inca posaran l’èmfasi al voltant de l’alumne com a protagonista del seu aprenentatge i l’organització escolar per ambients d’aprenentatge amb la jornada Acompanyar en l’aventura d’aprendre; al CEP Manacor l’eix serà el treball al voltant de les actituds afavoridores d’un bon procés d’ensenyament i d’aprenentatge i la jornada es dedicarà a l’educació emocional amb el títol L’escola que batega: educació emocional i creativitat.

L’escola que batega: emocions i creativitat vol ésser un espai de mostra, trobada, experimentació i reflexió entre docents de totes les etapes, sobre la importància dels aspectes emocionals en la pràctica docent, amb propostes en les quals la creativitat hi tengui un paper important, tot relacionant-ho amb les aportacions de la neurociència.

Objectius

  1. Conèixer els darrers avenços científics en el camp de la neurociència en relació a la millora de la pràctica educativa.
  2. Experimentar vivencialment diferents propostes de treball emocional i de creativitat com a element motivador.
  3. Difondre bones pràctiques de centres del nostre entorn de diferents etapes educatives.
  4. Promoure la incorporació del treball emocional i la creativitat a la vida del centre i a la pràctica docent.
  5. Compartir un espai de reflexió, d’intercanvi d’opinions i d’experiències.

Continguts

  • Neurociència, educació emocional i aprenentatge.
  • Poesia, teatre, art música i dansa com a canal creatiu per a expressar emocions.
  • Tècniques de treball emocional personal i col·lectiu.
  • Experiències d’Educació Infantil, Primària i Secundària.

Metodologia

La jornada serà participativa i interactiva. A partir d’una ponència inaugural, els participants treballaran des de diferents perspectives: sis tallers pràctics distribuïts en dos blocs, tres de creativitat i tres de treball emocional, de manera que cada participant en farà dos, un de cada bloc; quatre experiències de centres educatius d’etapes diferents, a les quals assistiran tots els participants i que comptaran amb un espai de debat; plafó d’exposició de conclusions que s’anirà bastint al llarg del dia; ponència-síntesi a càrrec d’un expert en treball emocional sobre el recorregut experimentat durant la jornada i cloenda participativa entre tots els assistents conduïda per un artista expert en música i dansa.

 
 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack